Terapi for børn i Holstebro

08 juni 2021 Astrid Pedersen

Måske tænker du, at børn ikke har brug for psykoterapi. De har jo deres mor og far at snakke med – og der er vel grænser for hvor mange og hvor voldsomme traumer de har oplevet i løbet af deres korte børneliv.

Men her skal du tænke på at børn faktisk godt kan slås med endog meget tunge problemer. Disse bliver i særdeleshed ikke lettere af at man som barn ikke har hverken erfaring til at håndtere dem eller en begrebsverden som tillader dem at sætte de rette ord på dem.

Det er de færreste børn som verbalt formår at kommunikere eksempelvis angst eller stress – eller depression for den sags skyld. Og bare fordi de ikke kender ordene for disse lidelser er det ikke ensbetydende med at de ikke kan døje med dem.

Hvornår har børn brug for terapi?

Samtidig er det ikke sikkert at et barn ønsker at åbne op omkring sine følelser over for sine forældre. Dette kan skyldes at barnet frygter forældrenes reaktion, at det er flov over følelserne, eller måske at forældrene er en del af årsagen til de negative følelser.

Uanset hvad kan man sagtens som barn føle sig utroligt ensom hvis der ikke er nogen man kan dele med. Og lige som det er tilfældet med voksne mennesker som ikke får den fornødne hjælp kan nedtrykthed og ensomheds følelsen hos et barn udvikle sig til en decideret psykisk lidelse.

Mange mentale problemer og lidelser hos børn og unge som for eksempel spiseforstyrrelser, skolevægring eller depression kan trække spor langt ind i voksenlivet, for eksempel i form af kognitive forstyrrelser eller problemer med tilknytning til andre mennesker. Derfor er det vigtigt at barnet får hjælp så tidligt i dette forløb som muligt. Og denne hjælp kan du få hos en dygtig psykoterapeut med speciale i terapi til børn.

Find din lokale psykoterapeut i Holstebro på kirstenklynge.dk.

Flere Nyheder