Sådan kan I vælge privat skifte, hvis arvingerne bor i udlandet

Der er mange regler, som man skal overholde, når man vil lave et privat skifte i forbindelse med et dødsfald. Et privat skifte kan finde sted i stedet for et skifte, hvor Skifteretten udpeger en bobestyrer. En anden mulighed er, at den efterladte ægtefælle sidder i uskiftet bo. Det gør det muligt for vedkommende at blive boende i huset og råde over fælles penge. 

Ved et privat skifte skal arvingerne som udgangspunkt bo i Danmark. Ønsker I privat skifte, men bor I ikke i Danmark, kan det blive svært at få til at gå op. I kan med fordel kontakte Hviid Advokater, der kan hjælpe jer med, hvordan det kan blive muligt at få privat skifte, når I bor i udlandet. 

Hviid Advokater har mange års erfaring med at være bobestyrere ved privat skifte. Når I laver et privat skifte, har I nemlig selv mulighed for at vælge, hvem I gerne vil have til bobestyrer. Når I får Skifteretten til at vælge en bobestyrer, kan I kun vælge mellem dem, de har tilknyttet. Ved privat skifte kan I mere eller mindre vælge mellem alle advokater i Danmark. Det er selvfølgelig en god ide at vælge en advokat, der har styr på arveret. 

Som udgangspunkt er kravet, at mindst en af arvingerne er bosat i Danmark, for at man kan få privat skifte. Hvis I kan stille sikkerhed for, at I kan betale boafgifterne, kan I dog godt få lov til at vælge privat skifte, selvom alle arvingerne bor i udlandet. Det er derfor en mulighed for at få privat skifte og mulighed for selv at vælge advokat.

Hos Hviid Advokater foregår en stor del af deres kommunikation med jer via nettet eller via telefon. Hvis du bor i udlandet, er de derfor et rigtig godt firma for dig. I mange tilfælde behøver du nemlig ikke at mødes med dem, og du kan derfor slippe for unødvendige ture til Danmark. Hvis du alligevel er i Danmark i forbindelse med dødsfaldet, kan det dog være rart at møde sin advokat ansigt til ansigt. Det er den nemmeste måde at vurdere på, om du har tillid til nogen. 

Hvis I er i en situation, hvor nogle af arvingerne bor i Danmark, og nogle bor i udlandet, kan arvingerne i udlandet vælge at lade arvingerne i Danmark repræsentere sig. Det kan gøre det meget nemmere for de arvinger, der bor i udlandet. Når der er arvinger i Danmark, skal arvingerne i udlandet ikke stille sikkerhed for boafgiften.