Nyd din udsigt med fastkarm vinduer

18 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Mange mennesker har en udsigt fra deres hjem som slet ikke kommer til sin ret, fordi deres bolig har små vinduer frem for store. Står du og skal have dem udskiftet, kan du med fordel overveje at få at fastkarmsvinduer i i stedet. Fastkarmsvinduer er som udgangspunkt større vinduer og de sidder fast og kan ikke åbnes. 

En tømrer kan relativt nemt lave et større hul i din væg, med et diamantbor, så der bliver plads til et større vindue, end der ellers har siddet. Det kan også være, at du også gerne vil have en ny terrassedør i stedet for et vindue, så du hurtigere og nemmere kan komme ud i haven. 

Den vigtige udluftning

Med nye vinduer følger en ny opgave. Der skal luftes ud. Nye vinduer betyder som regel bedre isolering også har luften svært med at udskifte sig selv, hvilke betyder mere fugt og risiko for skimmelsvamp. Skimmelsvamp kan give hovedpine, astma og andre lungesygdomme, især børn kan blive hårdt ramt.

Derfor skal der luftes ud et par gange om dagen, så den gamle luft kan blive udskiftet. Der skal være gennemtræk i mindst 5-10 minutter, gerne når i har været i bad og efter madlavningen. Husk altid at bruge emhætten.

Dine nye vinduer vil også holde bedre, hvis du søger for at lufte ud og du vil kunne se det på din elregning. Både fordi dine nye vinduer holder bedre på varmen, men også fordi at det er svære at varme en bolig op der har høj luftfugtighed. Husk at bliver der ikke luftet ud, vil fugten i stedet trænge ind i dine vægge, gulve eller lofter.

Gå med jævne mellemrum dine vinduer efter og skift fugerne hvis de ikke er hele. Giv hængslerne lidt olie, så du nemmere kan åbne og lukke vinduerne. Det forhindre dem også i at komme til at hænge skævt.

Flere Nyheder