Kom dit misbrug til livs med et ophold på et misbrugscenter

09 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du igennem længere tid oparbejdet et substantielt overforbrug af eksempelvis lægeordineret medicin så som opioider eller benzodiazepiner? Så bør du omgående søge professionel hjælp til afvænning.

Pillemisbrug er nemlig utroligt farligt og skadeligt for både din fysiske og mentale helbred. Selv om pillerne er udskrevet af din læge mod smerter eller angst, vil du sagtens kunne blive afhængig af disse på en måde som bedst kan sammenlignes med et decideret stofmisbrug.

Afhængighed af receptpligtig medicin er et problem som igennem de seneste årtier har været i sundhedsmyndighedernes søgelys, på grund af det stigende antals patienter som er havnet i et misbrug af disse præparater. Kroppen udvikler lynhurtigt tolerans over for de afhængigheds skabende stoffer, hvilket gør at du stedse skal øge din daglige dosis piller for at opnå den ønskede effekt heraf. Og prøver du at droppe medicinen på egen hånd, kigger du på dagevis af ubehagelige og farlige abstinenser ikke ulig dem en heroin narkoman oplever når han eller hun forsøger at kvitte stofferne cold turkey.

Misbrugscenter

Få dit liv tilbage med et ophold på et misbrugscenter

Du bør ikke underkende sværhedsgraden af opioid eller benzodiazepin abstinenser. Det kan faktisk være utroligt risikabelt at gennemleve disse – og derfor skal afgiftning ske under overvågning af sundhedspersonale.

På et misbrugscenter vil du kunne detoxe i trygge rammer, med mulighed for indgift af væske til forebyggelse af dehydrering, og med adgang til mild smertelindrende medicin som kan tage toppen af ubehaget.

Hvilket misbrugscenter skal jeg vælge?

Det er vigtigt at din afgiftning følges op af intensiv terapi, så du også kommer den mentale afhængighed til livs. Hos Behandlingscenter Stien kan du få misbrugsbehandling efter Minnesota kurens principper. Behandlingscenter Stien er blandt de misbrugscentre i Danmarks som har den bedste succes rate når det handler om misbrugsbehandling – læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk.