Husk efterbehandlingen, når du vælger trægulv

Har du forelsket dig i en bestemt træsort, og er du mere end klar til at købe den? Du skal huske én ting – efterbehandling. Alt efter hvordan du behandler dit trægulv, skifter det udseende i den ene eller anden retning, og det skal du være opmærksom på, inden du vælger.

Er du faldet plads for en af de lyse træsorter til gulvet, fx ask, og er du klar til at købe og montere? Det forstår vi godt, men det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du vælger at efterbehandle træet – det kommer nemlig til at ændre på overfladen, og du risikerer, at gulvet bliver mørkere eller lysere, end du havde drømt om. 

Lyst eller mørkt trægulv

På husblog.dk kan du læse mere om, hvordan du vælger det rette trægulv, og det er da også stedet at starte – men glem ikke efterbehandlingen. Nedenfor gennemgår vi de mest populære metoder og forklarer, hvordan de hver især påvirker dit trægulv.

Lak er en af danskernes foretrukne løsninger til behandling af trægulve. Det er en slidstærk metode, der skærmer godt mod både skidt, snavs og væske, men det er også en metode, der giver dit gulv en lidt mørkere og mere glat overflade, da lakken lægger sig ovenpå brædderne.

Olie er også en slidstærk efterbehandling, som giver gulvet en mørkere tone, men også en mere varm nuance. Samtidig trænger olien ned i brædderne, så du ikke mister den naturlige følelse af træ mod fødderne.

Sidst men ikke mindst er der sæbebehandling. Her er en metode, der faktisk ikke ændrer væsentligt på farven på dit trægulv, men til gengæld yder teknikken heller ikke en voldsom god beskyttelse, så du skal være god til vedligeholdelse.

Vil du have gulvet endnu lysere, end det er i sig selv, kan du vælge hvidpigmenteret lak, olie eller sæbe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *