Gulvafslibning og lakering – hvis du vil have et slidstærkt trægulv

Drømmer du om et trægulv, der kan modstå slid fra både børn og kæledyr, og er du træt af ting, der skal vedligeholdes? Så er et lakeret trægulv garanteret noget for dig – læs med, og bliv klogere på den populære efterbehandlingsteknik.

Hvis et trægulv skal holde sig pænt i længere tid end en enkelt uge, skal det behandles på overfladen, så skidt og snavs ikke så nemt sætter sig fast. De mest traditionelle metoder til efterbehandling er lakering, oliering og sæbebehandling, og det er lakeringen, der er den stærkeste af de tre.

Når man giver et trægulv lak, “maler” man tilnærmelsesvis lakken på brædderne, og den ligger sig ovenpå det hele; lakken trænger altså ikke ind i træet, som olie og sæbe gør. Det betyder, at porerne er komplet lukket, og dermed kan væske ikke trænge ned i træet – det ligger sig ovenpå lakken.

Samtidig er lak den stærkeste form for efterbehandling, du kan give dit trægulv, og det er derfor en god løsning, hvis du gerne vil undgå alt for mange ridser fra børnenes legeseger, eller alle de gæster du inviterer indenfor. 

Lakerede gulve og kæledyr

Har du hund, er det rart med et gulv, der ikke bliver ridset alt for let, og som samtidig er nemt at gøre rent, men det er ikke altid, at lakerede gulve og hundepoter er en god kombination. Nogle kæledyr vil opleve gulvet som værende for glat til naturlig bevægelse, og det kan gøre det svært for dyrene at bevæge sig ordentligt indendørs.

Vil du gøre det bedst muligt for dine kæledyr, kan du i stedet vælge en oliering. Denne teknik er også meget slidstærk, men der bliver brug for en smule hurtigere reaktionstid, hvis nogen spilder, ligesom et olieret gulv kræver en plejende behandling én gang om året, hvis det skal forblive flot og varmt.

Vil du vide mere om gulvafslibning og efterbehandling, så læs med her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-koege/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *