Få dit smukke trægulv igen med en gulvafslibning i København

Få dit smukke trægulv igen med en gulvafslibning i København

Hvis du nogen sinde har besøgt et hjem, hvor gulvene var belagt med smukt, sæbebehandlet træværk, vil du ikke være i tvivl om hvorfor netop denne form for behandling af gulv er den mest populære. Et sæbebehandlet trægulv, som bliver vedligeholdt og plejet efter alle kunstens regler, har et ganske særligt – nærmest magisk – skær over sig. Den særlige hvidpigmenterede sæbe, som anvendes ved efterbehandlingen og i forbindelse med vedligeholdelsen, lysner træværket til en naturlig, hvidlig tone, og gør samtidig gulvets overflade silkemat og helt jævn.

Sæbebehandlede trægulve er på én og samme tid smukke at beskue, og en sand fornøjelse at betræde. Til gengæld er de særdeles pleje og vedligeholdelseskrævende, og slides hurtigere end trægulve som er behandlet med for eksempel lak eller maling. Dette skyldes, at en sæbe behandling er en såkaldt ikke forseglende behandlingstype, som efterlader træet mere blottet og sårbart. Og forsømmer du den hyppige gulvvask, som er en forudsætning for at holde den beskyttende hinde af sæbe ved lige, vil trægulvet hurtigt begynde at udvise tegn på slid.

Et slidt trægulv er et grimt trægulv

Misfarvninger og skjolder, som opstår som følge af slitage i dit trægulv, vil være meget synlige i et søbe behandlet gulv. Grimme, grålige slidspor, som opstår de steder, hvor gulvet slides mest, vil stå i skærende kontrast til den lyde og ensartede overflade, som præger resten af gulvet i stuen eller entreen. Den slidte overflade vil få en øget tendens til at danne splinter, samtidig med at ridser og skrammer hurtigere vil opstå i de porøse, udtørrede fibre. Hvis du oplever disse tegn på slitage af trægulv, bør du kontakte en professionel gulvsliber med henblik på at få foretaget en gulvafslibning med efterfølgende plejende og beskyttende behandling.

Hos gulvkanonen.dk finder du udelukkende dygtige og erfarne håndværkere, som står klar til at hjælpe dig med din gulvafslibning i København.