De bedste kanelsnegle

De bedste kanelsnegle

De bedste kanelsnegle er dem, som har en luftig og fløjlsblød dej og den helt rette mængde fyld. De er søde og knasende i midten, uden at være vamle – og så er de helt tilpas klistrede og fedtede. Læs med her og få et par tips til at lave de bedste kanelsnegle.

Husk at ælte godt

Det er særdeles vigtigt at ælte dejen godt og grundigt igennem, når man laver kanelsnegle. Det er æltningen, der sikrer den luftige og sprøde dej, som kendetegner en rigtig god kanelsnegl. Allerbedst er det, hvis man har en røremaskine, som man kan lade dejen køre igennem i en god halv time. Har du ikke det, kan det sagtens gøres i hånden, omend det kræver både viljestyrke og stærke arme at ælte dejen ligeså godt og længe. 

Fedtede på den rigtige måde

Smør er en af de vigtigste ingredienser i en god kanelsnegl, og det nytter ikke at skifte smør ud med hverken olie eller margarine, da de så bliver meget fedtede på den forkerte måde. Både dej og fyld skal altså fyldes med smør. Samtidig er det en fordel at bruge sødmælk fremfor de mere fedtfattige varianter som skummetmælk og minimælk. Letmælk går også an, men vil man opnå det bedste resultat, bør man vælge sødmælken. 

Undgå tørre snegle

De bedste kanelsnegle er dem, som ikke er tørre. Man kan undgå tørre kanelsnegle ved at følge tre simple regler. For det første skal man passe på med at hælde for meget mel i dejen. Lad den hellere være lidt klistret og svær at have med at gøre – og ælt så dejen indtil den ikke er klistret længere. Det tager tid, men det kan snildt lade sig gøre. For det andet bør man passe på at de ikke får for længe i ovnen, og for det tredje kan det være en fordel at bage dem i et fad, så de ikke får tørre sider.