Autentisk lederskab gælder også dit liv og ikke nødvendigvis jobbet

26 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Når man taler om lederskab, så falder snakken på at være leder for et firma, en klub, en forening eller noget andet tilsvarende.

Her hersker der mange kompetencer, evner, ambitioner og ikke mindst tilpasninger gennem en hel karriere, som man skal tilvænne sig hele tiden.

Selvfølgelig handler ens jobliv også om, at man har det godt i livet generelt, men hvis vi skal være meget firkantede, så skal man jo have det godt med sig selv, før man kan få det godt på jobbet, selvom jobbet og ens karriere også spiller ind på dette.

Men er man ikke inderst inde glad, så vil man næppe få det genialt på jobbet, og det gode job og ens lovende karriere kan ikke være med til at løfte ens livssituation.

Derfor handler autentisk lederskab i mindst lige så høj grad om, at man ser sig selv i øjnene og tager ansvar for ens liv og ikke er en skygge af sig selv.

Autentisk lederskab er med til at få din indre person frem

Vi render konstant rundt og hilser på hinanden med spørgsmålet om, hvordan vi har det, men svarer vi egentlig helt ærligt?

Medmindre man kender den anden godt, eller det er offentligt kendt, at man lider af en sygdom, så underspiller man, hvordan man har det.

Der er måske en masse småskavanker og problemer, men man giver dem ikke tid og opmærksomhed, for så vigtige er de jo heller ikke – eller er de?

Det er alle de “småting”, der er med til at gøre, at man tager en maske på og ikke mærker sig selv, fordi man ikke tager sig tid til at stoppe op og bedømme, hvordan man reelt har det.

Ved at tage vare på sig selv og virkelig mærke efter kan man komme ind til kernen af sig selv.

Se nærmere på http://www.gittehoumand.dk/ydelser/autentisk-lederskab-og-personligt-ejerskab.

Flere Nyheder